Dit zijn de drie muzikale talenten op het Kinderprinsengrachtconcert 2022

Op 20 augustus is het weer zover: dan staan drie jonge muzikale supertalenten tijdens het Kinderprinsengrachtconcert op het drijvende podium op de Prinsengracht in Amsterdam. Zij treden op met topartiesten Jeangu Macrooy, Trijntje Oosterhuis, Buddy Vedder en Klaasje Meijer en worden begeleid door het ensemble van het Jeugdorkest Nederland o.l.v. Edwin Schimscheimer. De presentatie van dit muzikale spektakel is in handen van Buddy Vedder. 

Jonge musici met Klaasje Meijer, Buddy Vedder, Jeangu Macrooy en Trijntje Oosterhuis 

Op de Amsterdamse Prinsengracht treden ook dit jaar voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert drie jonge muzikale talenten samen met bekende popartiesten op. De elfjarige Eline van Dijk speelt viool en begeleidt Klaasje Meijer en Buddy Vedder. Die laatste presenteert het concert eveneens. Gitarist Vincent Opheikens, die dertien jaar is, treedt samen met Trijntje Oosterhuis op. Warre Dendievel is veertien jaar en laat zijn trompet klinken bij de zang van Jeangu Macrooy. De jonge klassieke musici en topartiesten spelen met leden van het Jeugdorkest Nederland onder leiding van muzikaal leider en arrangeur Edwin Schimscheimer.

Springplank voor jong talent

Het Kinderprinsengrachtconcert vindt al jaren voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert plaats en fungeert als dé springplank voor jong, muzikaal talent. Jonge bezoekers op de gracht en kinderen thuis worden verrast met een bijzondere combinatie van klassieke muziek en popmuziek. Drie jonge talenten krijgen de mogelijkheid om met bekende artiesten mee te spelen. Een muzikaal spektakel voor jong en oud! Het concert begint zaterdag 20 augustus 2022 om 15:00 uur op de Prinsengracht in Amsterdam en is vrij toegankelijk. De videoregistratie van het concert is om 18:25 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Het Kinderprinsengrachtconcert, 20 augustus om 18.25 uur bij AVROTROS op NPO 3