Pietenkidz nemen Sinterklaaslied Dans voor Sinterklaas op met Ayana

“Dans voor Sinterklaas” is de nieuwe titel van de single van de Pietenkidz & Ayana. Ayana kennen we als winnares van het Junior Songfestival 2021 en samen met de Pietenkidz heeft ze een nieuwe single en videoclip uitgebracht.

© Pieter Ouwendijk – Kidsentertainment.nl

Enkele maanden geleden ontstond het idee in de studio om een te gek danslied op te nemen voor Sinterklaas, samen met de Pietenkidz. Een nummer welke volgens de producers op het lijf geschreven is van een jonge zangeres. Na het toesturen van het Sinterklaasnummer was Ayana gelijk enthousiast en ze wilde hier graag aan mee werken.

In dit nummer is er een belangrijke rol weg gelegd voor Ayana en Sinterklaas. Ayana danst niet alleen met alle Pietenkidz en dansers in de videoclip, maar leert ook nog aan Sinterklaas de dans.

Voor de videoclip is de samenwerking gezocht met dansschool United Dance Centre uit Duiven en Zevenaar. Eigenaar van het United Dance Centre Joeri van Grol: “Na het succes van het Nationale Sinterklaaslied 2021 waar we aan mee hebben gedaan, kwam de vraag of we open stonden om voor dit nummer een dans te maken met onze dansers”. Dit keer was de choreografie in handen van dansdocent Aniek. Ook zorgde Joeri ervoor dat er een school werd gevonden om de clip op een zaterdag in oktober op te nemen. “Wij geven op veel scholen in Zevenaar en omgeving les, en konden zo terecht!”. Deze vrolijke videoclip is opgenomen op De Sterrenschool in Zevenaar.

Over de Pietenkidz
De Pietenkidz zijn kinderen die superfan zijn van het Sinterklaasfeest en houden van zingen en dansen. Ze zingen de leukste nieuwe Sinterklaasliedjes waarmee ze alle kinderen met elkaar willen verbinden. Sinterklaas is het feest voor alle kinderen in Nederland en België! Dit jaar bestaat de Pietenkidz uit: Hannah, Xiao Song, Stan, Jikke, Jurre, Sophie, Kenza, Caithlyn, Fay, Sanne, Quincy, Jason, Luna, Lotte, Amilyah en Mila.
Vorig jaar brachten ze voor het eerst het Nationale Sinterklaas uit met de titel “Juichen voor de Sint” en dit jaar hebben ze “Sinterklaas Superfan” uitgebracht.

Over Ayana
Ayana won in 2021 het Junior Songfestival van AVROTROS en NPO Zapp. Ze zong het liedje “Mata Sugu Aō” tijdens finale, waarmee ze Nederland moet vertegenwoordigen tijdens de grote finale in Parijs.