Rappers Sjaak en Glen Faria schrijven voor nieuw album Kinderen voor Kinderen ‘Gi-Ga-Groen’

Vandaag lanceert BNNVARA’s Kinderen voor Kinderen het nieuwe album ‘Gi-ga-groen’. Voor dit 43e album is onder andere samengewerkt met singer-songwriter Sophia Kruithof en rappers Sjaak en Glen Faria. Dit is het eerste album dat muziekproducer Willem Laseroms voor Kinderen voor Kinderen heeft geproduceerd, nadat hij het stokje overnam van Tjeerd P. Oosterhuis. Net als voorgaande jaren sluit de titel ‘Gi-ga-groen’ aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2022. 

Het thema gaat over alle avonturen die je binnen en buiten kunt beleven: thuis, op school, in het bos, op het podium of bij oma. Het maakt niet uit waar, avontuur ligt om de hoek, als je maar van die bank afkomt! Op het nieuwe album staan 11 nieuwe, eigentijdse liedjes. Zoals ‘Oma’s appeltaart’ in samenwerking met rapper Sjaak. De geur, de smaak: niks kan op tegen een versgebakken oma’s appeltaart.

Voor het nummer ‘De baas’ werd de hulp ingeroepen van een aantal kinderen tijdens een writerscamp van Kinderen voor Kinderen. Glen Faria en Willem Laseroms gingen in gesprek met een aantal kinderen uit het hele land. Want wat zou jij doen als je thuis één dag de baas was? De hele dag alles doen wat niet mag. Liters cola drinken en tot ’s avonds laat op de trampoline. Niks is te gek en alles mag.

Glen Faria: “Het writerscamp met de kids was fantastisch. Ik ben er nu achter gekomen dat als je iets voor kinderen wilt schrijven, je dat ook echt samen met kinderen moet doen. Zij hebben mooiere ideeën dan ik zelf had kunnen bedenken.”

‘Popster’ is o.a. geschreven door singer-songwriter Sophia Kruithof. Hoe zou het zijn om Justin Bieber in jouw voorprogramma te hebben? Of neem je Rihanna mee op tour? In jouw droom ben jij dé popster!

Eerder werden de nummers ‘Gi-ga-groen’, ‘FitTop10’ en ‘Avond4daagse’ uitgebracht. De titelsong ‘Gi-ga-groen’ werd geschreven door kinderboekenauteur Janneke Schotveld. Verder is er onder andere samengewerkt met Lucia Marthas en Jermain van der Bogt.

Het album is zowel fysiek in de winkels als online verkrijgbaar. 

Luister het album hier via je favoriete online platform.