Schiedam decor voor opnames videoclip Het Nationale Sinterklaaslied

Jaarlijks brengt Pietenkidz het Nationale Sinterklaaslied met bijpassende dansinstructie uit en zorgt zo voor een nieuwe traditie. In elk dorp, elke stad en iedere school verwelkomen de kinderen Sinterklaas met dit lied tijdens de intochten. Op deze manier verbinden de Pietenkidz alle kinderen in Nederland en België met muziek en dans. Pietenkidz heeft de tweede editie opgenomen in de historische binnenstad van Schiedam in samenwerking met Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen.

© Pieter Ouwendijk – Kidsentertainment.nl

Schiedam staat bekend om zijn historische binnenstad en monumentale gebouwen, een prachtig decor voor de nieuwste videoclip. Zo zijn opnames gemaakt in de Grote of Sint Janskerk, het oude stadhuis en de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs. Ook zijn er opnames gemaakt in openbare basisschool De Singel.

Voor de opnames werkte Pietenkidz samen met Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen. Eigenaresse Rowana Wolff-Koffijberg: “Geweldig om mee te mogen werken met het Nationale Sinterklaaslied. Wij maakten een choreografie op het vrolijke Sinterklaaslied, waarbij Pietenkidz met veertien kinderen van onze dansschool dansen. We bedachten een choreografie die makkelijk te leren is voor alle kinderen.” In de videoclip krijgen ook burgemeester Lamers, verschillende bewoners en ondernemers, een schipper en de politie een rol.

Het Nationale Sinterklaaslied wordt uitgebracht in oktober 2022. Vanaf dan kunnen alle kinderen het Nationale Sinterklaaslied met bijbehorende dans oefenen voor de intochten. Op dat moment verschijnt ook het materiaal om leerkrachten van scholen hierbij te helpen.

Meer informatie en het opvragen van materiaal is te vinden op www.nationalesinterklaaslied.nl
en op de social media van Nationale Sinterklaaslied