Zevende plek voor Luna op het Junior Eurovisie Songfestival in Armenië

Op het grootste muziekpodium van Europa heeft de twaalfjarige Luna tijdens het Junior Eurovisie Songfestival een feestelijk optreden gegeven met haar nummer La Festa. Ze wist hiermee een mooie zevende plek te bemachtigen. Het was Lissandro uit Frankrijk die met zijn nummer Oh Maman! heel Europa wist te overtuigen en zich de winnaar mag noemen.

Luna was als eerste aan de beurt om haar nummer aan miljoenen kijkers in Europa te laten horen. Het zomerse uptempo nummer La Festa gaat over dat je het leven moet vieren samen met je familie en vrienden. Met haar danseressen heeft ze laten zien hoe je dat doet. Het plezier en de energie spatte van het podium. De kijkers thuis waren het daar mee eens en gaven haar 70 punten. De Europese jury gaf 58 punten. Het totaal aantal punten van 128 leverde haar uiteindelijk een zevende plek op.

De uitslag was tot het laatste moment spannend. Het was Lissandro uit Frankrijk die de prijs op het grote podium in ontvangst mocht nemen en zijn nummer nog een laatste keer aan Europa mocht laten horen. In Yerevan hebben in totaal 16 deelnemers een geweldige show weg gegeven. Naast alle deelnemers traden ook een aantal oud-deelnemers op vanwege het 20-jarig jubileum van het Junior Eurovisie Songfestival, waaronder onze Ralf Mackenbach (winnaar 2009). 

De komende weken is Luna gewoon nog te volgen op het Junior Songfestival YouTube-kanaal en in het voorjaar komt haar nieuwe single uit.