Asterix en Obelix terug op het witte doek

Volgend jaar maken Asterix en Obelix na elf jaar hun rentree op het witte doek in de liveaction film ‘Asterix & Obelix in het Middenrijk’. Het oersterke Gallische duo trekt voor het eerst richting China samen met prinses Sass-Yi, de dochter van de Chinese keizerin. Zij schakelt hun hulp in nadat haar moeder gevangen is genomen tijdens een staatsgreep. In de Nederlandse versie, die vanaf 15 februari 2023 in de bioscoop te zien is, is de stem van Asterix ingesproken door Buddy Vedder en Obelix door Frank Lammers. Ook de stemmen van Fedja van Huêt en Jan Kooijman zullen in de film te horen zijn.

Synopsis 
Het is het jaar 50 voor Christus. De keizerin van China is na een staatsgreep door de verraderlijke prins Deng Tsin Qin gevangengenomen. 

Met de hulp van de Fenicische koopman Finalthesis en haar trouwe lijfwacht Mei Wei vlucht de enige dochter van de keizerin, prinses Sass-Yi, naar Gallië. Daar zoekt ze de dappere krijgers Asterix en Obelix, die dankzij hun toverdrank over bovenmenselijke krachten beschikken. De twee onafscheidelijke helden schieten de prinses maar wat graag te hulp om haar moeder te redden en haar land te bevrijden. En zo begint hun grote avontuur op weg naar China. 

Maar Julius Caesar en zijn machtige leger zijn ook op weg naar het Middenrijk, hongerig naar een nieuwe overwinning… 

De teaser trailer van ‘Asterix & Obelix in het Middenrijk’ is vanaf vandaag te zien in de bioscoop. 

Releasedatum: 15 februari 2023