Edsilia Rombley speelt een hoofdrol in nieuwe bioscoopfilm ‘Het feest van tante Rita’, waarin hitformule minidisco tot leven komt

De opnames van de nieuwe bioscoopfilm Het Feest van Tante Rita zijn gestart. Edsilia Rombley heeft voor de film haar eerste grote filmrol te pakken.
Vroeger keek ik al naar films waarin gedanst en gezongen werd en het is echt een droom die uitkomt om nu zelf een rol in een muzikale film te mogen spelen”, aldus Edsilia.
De musicalfilm is een knotsgek, grappig avontuur vol met bekende Minidisco-hits. Minidisco heeft meer dan 1,3 MILJARD views op YouTube waarvan alle kids en ouders de liedjes kunnen meezingen. Denk aan hits als; Tsjoe Tsjoe Wa, Dans met Tante Rita, Theo Theo, Coco Loco en Dieren in de Dierentuin.
De cast bestaat verder uit o.a. Lucretia van der Vloot als Tante Rita, Ridder van Kooten, Pim Muda, Tooske Ragas, Edo Brunner, Esther Mbire, Sil van der Zwan en Pietje Tomassen.

Het Feest van Tante Rita zal vanaf 28 september 2022 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Bekijk hier de hits van Minidisco.

vlnr boven: Lonneke van Krimpen, Esther Mbire, Channah Hewitt, Remi de Smet
vlnr onder: Pietje Thomassen, Edsilia Rombley, Sil van der Zwan en Pim Muda

Over de film
In een knotsgek muzikaal bioscoop avontuur gaan Theo en Lulu op vakantie naar de camping om daar een spannende tocht door het Tsjoe Tsjoe Wa bos te beleven op weg naar het Feest van Tante Rita; het jaarlijkse en grootste dansfeest dat er bestaat. Alle grote Minidisco-hits komen langs in deze kleurrijke vrolijke kinderfilm. Het Feest van Tante Rita is een verrassende film vol muziek en humor voor de hele familie en wordt o.a. opgenomen op camping Beerze Bulten.

Met o.a. Edsilia Rombley, Lucretia van der Vloot als Tante Rita, Ridder van Kooten (Spangas, Kinderen voor Kinderen, Nieuwe Tijden en Zwanger & Co),  Tooske Ragas, Pietje Tomassen (Hollands Got Talent), Esther Mbire (Musicals The Lion King, Tina), Sil van der Zwan (Kruimeltje de Musical, Sound of Music), Pim Muda (The Ashton Brothers), Edo Brunner (Spijt! En Loenatik, te Gek!), Lonneke van Krimpen (Creator Camp, 300K volgers op TikTok), Channah Hewitt (Musical The Lion King, DanceSing), Remi de Smet (Wickie de Viking, Oliver) en Jack van Gelder.

Over de makers
De film Het Feest van Tante Rita is naar een idee van Arnan Samson en Bas Wesseling. De regie is in handen van Dennis Bots die eerder succesvolle films als Zoop, het Huis Anubis en Engel heeft geregisseerd. Het scenario is geschreven door Ernst Gonlag, bekend van Misfit en Meskina. De muziek is van Minidisco, Jan van der Plas en Didi Dubbeldam. De film wordt geproduceerd door BazarMedia, producent van programma’s als Hou ’t Schoon, de Afvalrace, de 5MinutenShow, de Opblijfavond en de succesvolle theatershow Minidisco en Het Feest van Tante Rita.

De film Het Feest van Tante Rita wordt op 28 september 2022 door filmdistributeur WW Entertainment in de bioscoop gebracht.