Familiefilm STRIJDER vanaf 21 juli in de bioscoop te zien

In de familiefilm Strijder volgen we de 12-jarige vrienden Dylan (Maik Cillekens) en Youssef (Anouar Kasmi) in hun verlangen om van hun droom profvoetballer te worden, de werkelijkheid te maken. Wanneer Dylan een heftig ongeluk krijgt, komt niet alleen deze droom maar ook hun vriendschap onder druk te staan. Aan freestyle voetballer Touzani de taak om met zijn enthousiasme en positiviteit de revalidatie van Dylan een zetje in de goede richting te geven… Strijder is vanaf 21 juli te zien in de bioscoop.

Filmdebuut van balkunstenaar Touzani

Strijder is het speelfilmdebuut van regisseur Camiel Schouwenaar (Polska Warrior). Balkunstenaar Soufiane Touzani (bekend van zijn tv-programma Tiki Taka Touzani en het YouTube kanaal TouzaniTV) maakt voor het eerst zijn opwachting in een speelfilm. Hij wordt vergezeld door Maik Cillekens en Anouair Kasmi, die de hartsvrienden Dylan en Youssef spelen. Naast hen zien we onder anderen Martijn Fischer (Bloed, Zweet en Tranen, Onze Jongens in Miami), Kailani Busker, Maartje van de Wetering (Flikken Rotterdam) en Walid Benmbarek (Mocro Maffia, De Luizenmoeder) in de hoofdrollen.

Het verhaal
Strijder is een stoer, meeslepend en op waarheid geïnspireerd verhaal over de 12-jarige vrienden Dylan en Youssef, die ervan dromen om profvoetballer te worden. Dylan is al hard op weg, totdat hij na een ongeluk in een rolstoel belandt. Hij ziet zijn voetbaldroom uiteenspatten, maar is vastberaden om samen met Youssef de Touzani Cup te winnen. Dylan stort zich op zijn revalidatie: hij moet en zal weer de beste speler van zijn team worden. Daarbij krijgt hij hulp van zijn voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is.

Met skatemeisje Maya, op wie hij een oogje heeft, leert hij op zijn handen voetballen in zijn rolstoel. Nu heeft Dylan een doel: terugkomen in het team om samen met zijn vrienden de Touzani Cup te winnen – rolstoel of niet! Zal het de jongens lukken om nog één keer samen op het veld te staan?

Cast: Maik Cillekens, Anouar Kasmi, Soufiane Touzani, Kailani Busker, Martijn Fischer, Maartje van de Wetering, Walid Benmbarek, Martin van Waardenberg | Regie: Camiel Schouwenaar | Camera: Marc de Meijer | Scenario: Job Tichelman, Camiel Schouwenaar | Producent: Reinier Selen | Creative Producer: Jelle Nesna | Coproducent: Marcel Lenz (Ostlicht Filmproduktion GmbH) | Productie: Rinkel Film | Distributie: In the Air

Rinkel Film
Rinkel Film werd 25 jaar geleden opgericht door Reinier Selen. De producent heeft een verscheidenheid aan bekroonde speelfilms, tv-series en tv-films geproduceerd, zowel voor de binnenlandse als internationale markt. Rinkel Film produceert content die ertoe doet, vaak geïnspireerd op waargebeurde verhalen en altijd in coproductie met internationale partners: titels zoals Achtste-groepers Huilen Niet, Süskind, Van God Los en Lucia de B. De producties van Rinkel Film werden meer dan 50 keer bekroond en behaalden 275 festivalselecties. Voor meer informatie: www.rinkelfilm.com

In the Air
Als onafhankelijke distributeur biedt In the Air films en series aan voor alle exploitatievormen in de Benelux. Ze richten zich uitsluitend op kwalitatieve entertainment, bestemd voor jong en oud, onder de noemer ‘family entertainment that matters’. Voor meer informatie: https://ita-rights.com/

Nominatie ZLÍN FILM FESTIVAL
Nog voordat de wereldpremière van Strijder een feit is, is de film genomineerd voor het internationale ZLÍN FILM FESTIVAL; het oudste én grootste jeugdfilmfestival ter wereld. Het festival vindt plaats van 25 mei tot en met 1 juni 2022.