Heel Nederland danst de Coco Loco tijdens de feestelijke première van de nieuwe bioscoopfilm: Het Feest van Tante Rita

In meer dan 60 bioscopen door het hele land is het op 17 december feest! Ter ere van de première van de nieuwe bioscoopfilm Het Feest van Tante Rita vinden landelijk publiekspremières plaats, waarbij tegelijkertijd door duizenden kinderen gedanst en meegezongen wordt met een van de populaire hits van Minidisco: De Coco Loco! Onder aanvoering van de cast, waaronder Edsilia Rombley, Najib Amhali, Esther Mbire, Sil van der Zwan, Lucretia van der Vloot, Ridder van Kooten en Piet Tomassen, dansen de jonge genodigden van Pathé in Amsterdam Noord mee. Door het hele land sluiten bioscopen aan met een eigen voorpremière, waar de bezoekers samen met de Tante Rita animatoren dansen en zingen op het feestelijke liedje. Nog nooit eerder is er op zo’n grote schaal tegelijkertijd gedanst op een Minidisco liedje.

Speciaal voor dit unieke landelijke evenement maakten de cast en crew van de bioscoopfilm Het Feest Van Tante Rita een Coco Loco Dans tutorial waarmee de bezoekers alvast thuis kunnen oefenen. Naast de Coco Loco komen, in de vrolijke film over een spannend avontuur van vrienden Lulu en Theo, nog veel meer Minidisco hits voorbij, zoals Tsjoe Tsjoe Wa en Dans met Tante Rita.

Edsilia Rombley: “Het Feest met Tante Rita was zo leuk om te maken en vanaf zaterdag kunnen we het met het publiek gaan delen. Ik vind het te gek dat we van de opnames van de Coco Loco op het strand, nu naar de Coco Loco door het hele land gaan! Ik kijk er naar uit om met alle kids te gaan dansen en samen Het Feest van Tante Rita in de bioscoop te gaan bekijken!”

Wil je alvast oefenen? Bekijk hier de tutorial van Coco Loco: https://www.hetfeestvantanterita.nl/voorpremieres/  

Over de film
Theo (Sil van der Zwan) en Lulu (Esther Mbire) gaan op vakantie naar de camping en hopen op een uitnodiging voor Het Feest van Tante Rita. Op de camping aangekomen heeft moeder Chanelle (Edsilia Rombley) een mooie verrassing; ze zijn uitgenodigd! Maar de weg naar het feest is niet zonder obstakels: met de familie auto kan niet gereden worden en er is een leeuw ontsnapt uit de dierentuin. Eenmaal onderweg worden Theo en Lulu ook nog eens gedwarsboomd door Vwo (Piet Tomassen) en zijn persoonlijke chauffeur Remco (Edo Brunner), omdat Vwo de danswedstrijd wil winnen. 

Kan Frank Vonk (Ridder van Kooten) de leeuw in het Tsjoe Tsjoe Wa bos vangen en lukt het de bijziende buschauffeur (Najib Amhali) om Theo en Lulu op tijd bij het dansfeest te krijgen? 

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=liXmfxBkpM8  

Cast:
Met o.a. Edsilia Rombley, Lucretia van der Vloot als Tante Rita, Najib Amhali, Ridder van Kooten (Spangas, Kinderen voor Kinderen, Nieuwe Tijden en Zwanger & Co),  Tooske Ragas, Pietje Tomassen (Hollands Got Talent), Esther Mbire (Musicals The Lion King, Tina), Sil van der Zwan (Kruimeltje de Musical, Sound of Music), Pim Muda (The Ashton Brothers), Edo Brunner (Spijt! En Loenatik, te Gek!), Lonneke van Krimpen (Creator Camp, 300K volgers op TikTok), Channah Hewitt (Musical The Lion King, DanceSing), Remi de Smet (Wickie de Viking, Oliver) en een guest appearance van Jack van Gelder.

Over Minidisco
Minidisco heeft meer dan 1,3 MILJARD views op YouTube waarvan alle kids en ouders de liedjes kunnen meezingen. Denk aan hits als; Tsjoe Tsjoe Wa, Dans met Tante Rita, Theo Theo, Coco Loco en Dieren in de Dierentuin. Bekijk hier de hits van Minidisco.

Over de makers
De film Het Feest van Tante Rita is naar een idee van Arnan Samson en Bas Wesseling. De regie is in handen van Dennis Bots die eerder succesvolle films als Zoop, het Huis Anubis en Engel heeft geregisseerd. Het scenario is geschreven door Ernst Gonlag, bekend van Misfit en Meskina. De muziek is van Minidisco, Jan van der Plas en Didi Dubbeldam. De film wordt geproduceerd door BazarMedia, producent van programma’s als Hou ’t Schoon, de Afvalrace, de 5MinutenShow, de Opblijfavond en de succesvolle theatershow Minidisco en Het Feest van Tante Rita.

De film Het Feest van Tante Rita wordt op 21 december 2022 door filmdistributeur WW Entertainment in de bioscoop gebracht.