Internationaal succes voor de nieuwe bioscoopfilm “Het feest van tante Rita”

Na een succesvolle online release van de trailer is er, na slechts een week, al sprake van internationaal succes; de film Het Feest van Tante Rita is zeer goed ontvangen op de MIPCOM in Cannes. De eerst deal is reeds gesloten, de film zal in het Midden-Oosten vertoond gaan worden. De filmrechten zijn verkocht aan onder andere Egypte, Saudi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Marokko en Tunesië.

Internationaal potentieel van de film
De eerste verkoopdeal en het wereldwijde succes van Minidisco laten de internationale potentie van deze Nederlandse familiefilm zien, want ook vanuit andere landen is er veel interesse. Er is een bod uitgebracht vanuit de Spaanstalige Latijns-Amerikaanse landen en er is ook vanuit grote Europese landen al veel animo. Het Feest van Tante Rita is in Nederland vanaf 21 december in de bioscoop te zien.

Producent Arnan Samson, BazarMedia: 
“De vrolijkheid en de feelgood slaan enorm aan! Wij zijn trots op deze bijzonder snelle eerste verkoop van onze film aan het Midden-Oosten. Het gebeurt niet vaak dat er al zoveel buitenlandse interesse is in een Nederlandse familiefilm, voordat die ooit ergens nog vertoond is.”

Minidisco
De film Het Feest van Tante Rita zit bomvol hits van het populaire Minidisco. Een succesvol muzikaal concept van vrolijke meezingliedjes met dansinstructies dat sinds 2001, via animatoren op campings, videoclips en cd’s voor kinderdagverblijven en kinderfeestjes, is uitgegroeid tot een waar YouTube fenomeen met wereldwijd meer dan 1,3 MILJARD views. Bekend bij zowel kinderen als ouders die de liedjes zoals; Tsjoe Tsjoe Wa, Dans met Tante Rita, Theo Theo, Coco Loco en Dieren in de Dierentuin meezingen.

Over de film
Theo en Lulu gaan op vakantie naar de camping en hopen op een uitnodiging voor Het Feest van Tante Rita. Op de camping aangekomen heeft moeder Sjan (Edsilia Rombley) een mooie verrassing; ze zijn uitgenodigd! Maar de weg naar het feest is niet zonder obstakels: met de familie auto kan niet gereden worden en er is een leeuw ontsnapt uit de dierentuin. Eenmaal onderweg worden Theo en Lulu ook nog eens gedwarsboomd door Vwo (Piet Tomassen) en zijn persoonlijke chauffeur Remco (Edo Brunner), omdat Vwo de danswedstrijd wil winnen. Kan Frank Vonk (Ridder van Kooten) de leeuw in het Tsjoe Tsjoe Wa bos vangen en lukt het de bijziende buschauffeur (Najib Amhali) om Theo en Lulu op tijd bij het dansfeest te krijgen. 

De cast
Het Feest van Tante Rita heeft een prachtige cast met o.a. Edsilia Rombley, Lucretia van der Vloot als Tante Rita, Najib Amhali, Ridder van Kooten (Zwanger & Co),  Tooske Ragas, Piet Tomassen (Hollands Got Talent), Esther Mbire (Musicals The Lion King, Tina), Sil van der Zwan (Kruimeltje de Musical, Sound of Music), Pim Muda (The Ashton Brothers), Edo Brunner (Spijt! En Loenatik, te Gek!), Lonneke van Krimpen (Creator Cam), Channah Hewitt (Musical The Lion King, DanceSing), Remi de Smet (Wickie de Viking, Oliver) en een guest appearance van Jack van Gelder.

Over de makers

De film Het Feest van Tante Rita is naar een idee van Arnan Samson en Bas Wesseling. De regie is in handen van Dennis Bots die eerder succesvolle films als Zoop, het Huis Anubis en Engel heeft geregisseerd. Het scenario is geschreven door Ernst Gonlag, bekend van Misfit en Meskina. De muziek is van Minidisco, Jan van der Plas en Didi Dubbeldam. De film wordt geproduceerd door BazarMedia, producent van programma’s als Hou ’t Schoonde Afvalracede 5MinutenShow, de Opblijfavond en de succesvolle theatershow Minidisco en Het Feest van Tante Rita. De film Het Feest van Tante Rita wordt op 21 december 2022 door filmdistributeur WW Entertainment in de bioscoop gebracht.