Nederlands grootste muziekmerk Minidisco laat kinderen deze kerst in de bioscoop swingen

ijdens deze kerstvakantie laat het grootste muziekplatform in Nederland, Minidisco, kinderen door het hele land meezingen en dansen met de nieuwe bioscoopfilm Het Feest van Tante Rita. Door de makers werd een creatieve keuze gemaakt om tijdens de film het publiek uit te nodigen mee te doen met de dansjes en liedjes uit de film. Dat blijkt zeer succesvol: tijdens de landelijke première werd er al door het hele land volop geswingd en gezongen.

Titelsong
Naast de bestaande liedjes die in de film worden gebruikt hebben Jan van der Plas en Didi Dubbeldam, bedenkers van het succesvolle muziekplatform Minidisco, ter gelegenheid van de familiefilm een nieuw nummer geschreven met de titel: Het Feest van Tante Rita. Minidisco staat bekend om haar razend populaire kinderliedjes, die wereldwijd door jong en oud worden meegezongen. De liedjes van Minidisco hebben al meer dan 1,3 miljard views op YouTube bereikt. Talentvolle castleden uit de film: Edsilia Rombley, Esther Mbire, Sil van der Zwan en Pim Muda hebben de titelsong ingezongen. De bijbehorende videoclip is gemaakt van scènes uit de film. 

Single Het Feest van Tante Rita
De vrolijke single vertelt het avontuurlijke verhaal van Theo en Lulu, die proberen bij het Feest van Tante Rita te komen, nadat zij een uitnodiging hebben ontvangen via de post. De titelsong is nu te beluisteren op Spotify. De videoclip is te zien op het YouTube kanaal van Minidisco.

Beluister de single Het Feest van Tante Rita hier op Spotify 

Album
Naast de titelsong is ook het album met de muziek uit de film zijn ter ere van de bioscoop release uitgebracht. Het album van de film is ingezongen door de voltallige cast van de bioscoopfilm en geproduceerd door Jan van der Plas en Didi Dubbeldam van Minidisco i.s.m. Gregor Hamilton (bekend van de Marcel Fisser band, Beste Zangers en Nick & Simon).

Beluister het album Het Feest van Tante Rita (originele soundtrack) hier op Spotify

Minidisco clip
Ter ere van de film heeft Minidisco ook een eigen videoclip gecreëerd in de animatiestijl die voor hen zo kenmerkend is. De originele clip Dans met Tante Rita is in Nederland al meer dan 11 miljoen keer bekeken. Op het internationale kanaal van Minidisco heeft de clip van het liedje zelfs al meer dan 26 miljoen views.

Bekijk de clip van Minidisco hier

Over de film
Theo (Sil van der Zwan) en Lulu (Esther Mbire) gaan op vakantie naar de camping en hopen op een uitnodiging voor Het Feest van Tante Rita. Op de camping aangekomen heeft moeder Chanelle (Edsilia Rombley) een mooie verrassing; ze zijn uitgenodigd! Maar de weg naar het feest is niet zonder obstakels: met de familie auto kan niet gereden worden en er is een leeuw ontsnapt uit de dierentuin. Eenmaal onderweg worden Theo en Lulu ook nog eens gedwarsboomd door Vwo (Piet Tomassen) en zijn persoonlijke chauffeur Remco (Edo Brunner), omdat Vwo de danswedstrijd wil winnen. 

Kan Frank Vonk (Ridder van Kooten) de leeuw in het Tsjoe Tsjoe Wa bos vangen en lukt het de bijziende buschauffeur (Najib Amhali) om Theo en Lulu op tijd bij het dansfeest te krijgen? 

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=liXmfxBkpM8  

Cast:
Met o.a. Edsilia Rombley, Lucretia van der Vloot als Tante Rita, Najib Amhali, Ridder van Kooten (Spangas, Kinderen voor Kinderen, Nieuwe Tijden en Zwanger & Co), Tooske Ragas, Piet Tomassen (Hollands Got Talent), Esther Mbire (Musicals The Lion King, Tina), Sil van der Zwan (Kruimeltje de Musical, Sound of Music), Pim Muda (The Ashton Brothers), Edo Brunner (Spijt! En Loenatik, te Gek!), Lonneke van Krimpen (Creator Camp, 300K volgers op TikTok), Channah Hewitt (Musical The Lion King, DanceSing), Remi de Smet (Wickie de Viking, Oliver) en een guest appearance van Jack van Gelder.

Over Minidisco
Minidisco heeft meer dan 1,3 MILJARD views op YouTube waarvan alle kids en ouders de liedjes kunnen meezingen. Denk aan hits als; Tsjoe Tsjoe Wa, Dans met Tante Rita, Theo Theo, Coco Loco en Dieren in de Dierentuin. Bekijk hier de hits van Minidisco.

Over de makers
De film Het Feest van Tante Rita is naar een idee van Arnan Samson en Bas Wesseling. De regie is in handen van Dennis Bots die eerder succesvolle films als Zoop, het Huis Anubis en Engel heeft geregisseerd. Het scenario is geschreven door Ernst Gonlag, bekend van Misfit en Meskina. De muziek is van Minidisco, Jan van der Plas en Didi Dubbeldam. De film wordt geproduceerd door BazarMedia, producent van programma’s als Hou ’t Schoon, de Afvalrace, de 5MinutenShow, de Opblijfavond en de succesvolle theatershow Minidisco en Het Feest van Tante Rita.

De film Het Feest van Tante Rita wordt door filmdistributeur WW Entertainment uitgebracht en is sinds 21 december 2022 in de bioscoop te zien.