Première met koninklijk bezoek, De Grote Sinterklaasfilm vanaf woensdag in de bioscoop

Op zondagochtend kwam cast, crew en bekend Nederland mét kinderen samen in Tuschinksi voor de première van De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis. Onder de aanwezigen onder anderen Jan Versteegh, Richard Groenendijk, Robert ten Brink en Martien Meiland. Ook Prinses Laurentien bezocht de première, met haar dochter Eloise van Oranje. Prinses Laurentien heeft namelijk een rolletje in de film als zichzelf. Royce de Vries en zijn vrouw Amanda waren ook van de partij, want ook zij zijn te zien in De Grote Sinterklaasfilm. In de vorige sinterklaasfilm was Royce te zien naast zijn vader Peter R. de Vries; hij zet deze traditie graag voort. Regisseur Lucio Messercola onthulde op de rode loper dat het flink improviseren was tijdens de opnames, hij was een paar dagen ziek. Met de opnames is het goed gekomen, de film is vanaf woensdag 5 oktober te zien in de bioscoop door het hele land.

Premiere De Grote Sinterklaasfilm – Gespuis in de Speelgoedkluis | © ArjoFrank Fotografie

De afgelopen twee jaar schitterde Peter R. de Vries in de Grote Sinterklaasfilm. De vorige film ‘Trammelant in Spanje’, die meer dan 200.000 bezoekers trok, kwam uit in de bioscoop na zijn overlijden. Royce de Vries treedt dit jaar in zijn voetsporen in de bioscoopfilm. Hij heeft de rol van sinterklaasdeskundige bij RTL Boulevard en schuift aan om het zorgelijke nieuws over het sinterklaasfeest te duiden. Deze keer is het niet Sinterklaas die spoorloos is verdwenen, maar piet Hugo Hogepief. En hij heeft de sleutelring van de speelgoedkluis bij zich. Als dat maar goed komt.

Om het in de familiesfeer te houden is niet alleen Royce te zien, ook zijn vrouw Amanda maakt haar opwachting in de film. Amanda speelt de co-host van RTL Boulevard en brengt met Bridget Maasland het nieuws rondom de vermissing.

Corona en regisseren op afstand
Regisseur Lucio Messercola: “Ik heb mij vreselijk zorgen gemaakt over corona, twee covid-managers hebben we aangenomen. En wie wordt er ziek? Ik! Ik ben drie jaar niet ziek geweest en precies tijdens de opnames kreeg ik griep. Het was dan weliswaar geen corona, ik moest met mijn klachten wel op afstand blijven natuurlijk. Ik voelde me hondsberoerd en kreeg zelfs keelontsteking, maar we moesten doorgaan.

Van de opnamedagen zat ik er vier dagen in een hotel terwijl cast en crew op de set stonden. Het werd improviseren. Ik kon op mijn scherm de monitoren zien en had via facetime continue contact met de regie-assistent om uitleg te geven als ik een scène toch iets anders wilde.

Iedereen leefde zó mee. Ik vond het heel ontroerend, alle mensen die er waren gingen door. Iedereen werkte extra hard en de band onderling werd alleen maar sterker. Met een prachtig eindresultaat waar hopelijk veel families weer plezier aan beleven”.

Prinses Laurentien
“Ze is betrokken bij meer jonge filmmakers”, legt Messercola uit. “Een cameo moet een beetje een dubbele laag hebben vind ik. In de film denkt Hugo Hogepief door geheugenverlies dat hij een koning is, hoe leuk is het als hij dan écht iemand van het koningshuis treft, dachten we. We hebben het gewoon voorgesteld en ze vond het hartstikke leuk om te doen. Natuurlijk leest ze een boek in de film, want ze zet zich in het echte leven in om lezen te bevorderen. Dat is hartstikke belangrijk voor kinderen. Net als films kijken, haha”.

Vanaf woensdag 5 oktober is De Grote Sinterklaasfilm te zien