Landelijke Intocht Sinterklaas in Hellevoetsluis

De Landelijke Intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de gemeente Hellevoetsluis. Op zaterdag 12 november 2022 zal burgemeester Milène Junius de Goedheiligman en zijn Pieten verwelkomen in deze vestingstad aan het Haringvliet. De NTR doet rechtstreeks verslag van de Intocht.

Foto: NTR

De burgemeester van Hellevoetsluis, Milène Junius, is verheugd: “Wij kijken er naar uit om Sinterklaas op 12 november in Hellevoetsluis te verwelkomen! Onze mooie vestinghaven bestaat maar liefst 400 jaar en in die tijd is er al veel gebeurd in deze haven. Nu komt daar de aankomst van Sinterklaas bij. Geweldig! Het zal een prachtig gezicht zijn als de stoomboot van Sinterklaas vanaf het Haringvliet langs de vuurtoren de haven binnenkomt. We hopen veel blije gezichten te zien op de kades!”

De NTR doet zaterdag 12 november vanaf 12.00 uur op NPO Zapp/NPO 3 verslag van de aankomst van Sinterklaas in Hellevoetsluis. Dieuwertje Blok verzorgt traditiegetrouw de presentatie op locatie, gesteund door vaste verslaggevers Jeroen Kramer en Rachel Rosier. Eerder die week, op maandag 7 november, start al Het Sinterklaasjournaal. De belevenissen van Sinterklaas en zijn Pieten vóór en na de intocht zijn vanaf dan iedere dag om 18.00 uur op NPO Zapp/NPO 3 te zien, tot 5 december, het heerlijk avondje.

Op zapp.nl zijn zowel Het Sinterklaasjournaal als de Landelijke Intocht met gebarentolk te volgen. Alle uitzendingen met gebarentolk zijn bovendien terug te zien op schooltv.nl