Louis van Dijk speelt minstreel in Robin Hood de musical (NJMT)

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) is zeer verheugd bekend te maken dat Louis van Dijk de rol van Alan-a-Dale de minstreel gaat spelen in Robin Hood de musical.

Na het afronden van de opleiding Jazz & Musicaldans aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam volgde Louis de opleiding Authorised Complete Vocal Technique in Kopenhagen, waarin hij inmiddels in zijn eigen muziekschool De Muziekfabriek ook lessen geeft.

Louis speelde de afgelopen jaren al vele andere mooie rollen zoals King George in Hamilton (NJMT), speelde hij in Dr. Dolittle (Albert Verlinde Entertainment) en in Ja Zuster, Nee Zuster (V&V Entertainment). Vorig jaar vertolkte Louis op fabuleuze wijze de rol van Gekke Hoedenmaker in Alice in Wonderland de musical (NJMT). En komend seizoen is hij dus te zien in de fantastische rol van minstreel Alan-a-Dale, die de ballade van Robin Hood vertelt. Hij wordt in Nottingham alom aanbeden om zijn verhalen, liederen, muziek en poëzie. En uiteindelijk gaat hij een belangrijke rol spelen in de plannen van Robin Hood en de bende.

Robin Hood is een episch, avontuurlijk kostuumdrama over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een belangrijke boodschap in de wereld van nu waarin er nog steeds te veel ongelijkheid heerst, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent. Grote overweldigende massa scènes, spannende gevechten en indringende intieme momenten wisselen elkaar af. Een onvergetelijke familiemusical die vooral ook op tieners en jong volwassenen een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

Louis: “Alan-a-Dale is een rol die mij elke keer weer doet verbazen. Hij is in het begin de grote popster van het land, waar hij zich ook naar gedraagt. Zijn leven bestaat vooral uit pracht en praal en buitenkant. Tot hij Broeder Tuck ontmoet. Dan verandert zijn hele wereld. Hij ziet dan hoe het echte leven eruit ziet en verkiest zijn gevoel boven zijn roem. Om zo’n mooie spanningsboog vol met schakels te spelen blijft altijd een uitdaging al heb ik vooral heel veel zin om er mijn tanden in te zetten.”

Nieuwsgierig hoe Alan-a-Dale Robin Hood gaat helpen?

Robin Hood de musical gaat op 14 januari in première in het Zaantheater te Zaandam.
Kijk op www.robinhoodmusical.nl voor meer informatie en de volledige speellijst.