Musical 2.0 start ontwikkeling eerste eigen productie De Rattenvanger

In 2022/2023 presenteert Musical 2.0 voor het eerst een geheel eigen jeugdmusical: De Rattenvanger. Het script en de liedteksten zijn in handen van Mark van Haasteren en Mieke Overwijn. De muziek wordt gecomponeerd door Aron Bruisten en Robbert van Unnik. De Rattenvanger gaat in première op zondag 7 mei 2023 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

fotograaf Marcel Koch

Als (jeugd)productiehuis zet Musical 2.0 met de ontwikkeling van eigen producties een belangrijke volgende stap. “Door ons, naast het produceren van bestaande (jeugd)musicals, ook toe te leggen op de ontwikkeling van nieuwe producties, zijn we in staat om unieke en hoogwaardige musicalproducties te produceren die nog beter aansluiten bij onze leerlingen en kunnen we sneller inspelen op actuele thema’s”, aldus Dennis Piek, eigenaar en oprichter van Musical 2.0. 

De Rattenvanger 
Als eerste voorstelling is gekozen voor een eigentijdse bewerking van het sprookje De rattenvanger van Hamelen door de gebroeders Grimm. Vertaald naar het nu speelt deze nieuwe bewerking zich af in de tijd van smartphones, likes, volgers en een nieuwe app waar steeds meer kinderen van in de ban raken…  

Audities 
Voor de nieuwe musical is Musical 2.0 op zoek naar talentvolle kinderen van 9 t/m 14 jaar oud. Zij kunnen zich opgeven voor de audities van De Rattenvanger op zaterdag 18 juni in Amsterdam via Musical.nl/audities

Over Musical 2.0 
Musical 2.0 is dé werkplaats voor een nieuwe generatie musicalperformers en begeleidt ambitieuze leerlingen in hun ontwikkeling binnen de musicaldisciplines en produceert nieuwe- en bestaande (jeugd)musicals. Musical 2.0 wil zo een belangrijke bijdrage leveren op het gebied van talent- en genreontwikkeling binnen de Nederlandse musical.