NJMT presenteert cast Robin Hood de Musical

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) heeft afgelopen week met trots de voltallige cast van Robin Hood de musical aan de pers gepresenteerd. De cast bestaat voornamelijk uit een groot aantal getalenteerde kinderen en jongeren waaronder Lotte van der Veen (15) die de rol van Marian speelt. Daarnaast zijn we zeer verheugd dat Cystine Carreon en Ruben Kuppens de rollen van Sybella, de stiefmoeder van Marian, en sheriff De Reinault gaan vertolken.

Robin Hood de Musical

Bij de ontvangst van de pers zat de sfeer er gelijk goed in met een demonstratie en workshop van een traditionele hout-boogschutter. Daarna vervolgde de presentatie in het perfecte decor van een Middeleeuwse ridderzaal.

Elise Berends, regisseur, componist en tekstschrijver, vertelt in de introductie hoe zij in haar eigen bewerking het perspectief in het klassieke verhaal een interessante twist heeft gegeven door Robin Hood een meisje te laten zijn. Ook benadrukt zij de actualiteit van het stuk, een verhaal over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Deze boodschap is belangrijker dan ooit in een wereld waarin nog zoveel ongelijkheid is, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent.

Na de introductie is de voltallige cast voorgesteld en volgt een indrukwekkende compilatie van de voorstelling. Overweldigende en indringende scènes en muziek wisselen af met intieme momenten en kleine liedjes. Ondanks dat de repetitieperiode nog maar net is begonnen staat er een volwaardig en gedegen optreden, inclusief prachtige kostuums. Dit alles ondersteund door krachtige choreografieën van Ashley Veldhuyzen.

In het verhaal staan drie groepen tegenover elkaar; de machthebbers op het kasteel in Nottingham, het volk dat door hen wordt onderdrukt en de bende die opstaat tegen de onrechtvaardige heerschappij.

In de presentatie komt ieders perspectief naar voren. In het lied In de goot waar ik thuishoor zingt het volk over het uitzichtloze bestaan doordat de sheriff zich alles toe-eigent. Marian, de troonopvolger, zingt in het lied Uit de schaduw naar het licht, dat ze het onrecht en leed van het volk niet kan aanzien en heel anders wil regeren. Ze wil juist naar buiten treden, de wereld en het volk leren kennen, ze helpen en voor ze opkomen. De bende komt in opstand tegen de machthebbers in het lied Op een dag zijn wij ze de baas. En in het prachtige duet Sterker dan mijn angst, bezingen Guy, de neef van de sheriff, en Marian hun haat-liefde verhouding.

De compilatie eindigt met het powerlied Je leeft maar één keer. De overwegend jonge cast draait haar hand niet om voor de behoorlijk pittige meerstemmige arrangementen en enkele solisten stijgen daar zelfs ook nog eens schijnbaar moeiteloos bovenuit.

Robin Hood de musical is vanaf 7 januari tot en met 4 juni 2023 te zien in bijna 30 theaters door het hele land. Kijk voor de volledige speellijst op: Waar & Wanneer – Robin Hood (robinhoodmusical.nl)